Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Tartalomjegyzék

1. Általános tudnivalók

2. A rendelés folyamata

3. Fizetési feltételek

4. Szállítási feltételek (személyes átvételi feltétel is)

5. Elállási jog

6. Fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idő

7. Reklamáció, panaszkezelés, vitarendezés, ügyfélszolgálat

8. Kellékszavatosság

9. Termékszavatosság

10. Az ÁSZF egyoldalú módosíthatósága

11. Záró rendelkezések

12. Hatályosság

I. számú melléklet: Pontgyűjtés

SZOLGÁLTATÓ ADATAI (a továbbiakban Szolgáltató)

 

Név

Nagy Richárd Dávid e.v.

Weboldal

https://redfone.hu

Nyilvántartási szám

55950912

Székhely

6764 Balástya, Őszeszék tanya 183

Adószám

57330097-1-26

E-mail

info@redfone.hu

Telefonszám

+36702414704

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Szolgáltató által a https://redfone.hu weboldalon (a továbbiakban: Weboldal) nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat (a továbbiakban: Szolgáltatás) igénybe vevő felhasználó/vásárló (a továbbiakban: Vásárló) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Felhasználó a továbbiakban együttesen: Felek).

 

TÁRHELYSZOLGÁLTATÓ ADATAI

UNAS Online Kft.9400 Sopron, Kőszegi út 14. unas@unas.hu +3699200200 (H-P 8:00-15:30)

 

1. Általános tudnivalók

1.1. Jelen ÁSZF tárgyát a Weboldalon árusított termékek Vásárló általi megrendelési feltételei képezik. A Weboldalon elérhető Szolgáltatás tárgya, hogy Vásárló részére a Szolgáltató ajánlatait bemutassa, lehetőséget biztosítson a kínálatából való megrendelés leadására, valamint Vásárló döntése alapján a rendelés ellenértékének kiegyenlítésére a fizetési módoknál feltüntetett módok egyikével.

 

1.2. A Weboldal használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet jelen ÁSZF nem tartalmaz, a Weboldalon elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják.

 

1.3 A Weboldalon feltüntetett árak magyar forintban értendőek és alanyi adómentesek. Az elírás és az árváltoztatás jogát a Szolgáltató fenntartja azzal a kitétellel, hogy amennyiben egy termék ára a megrendelés időpontja után megváltozik, de az leszállítható, akkor a Vásárló a megrendeléskor megjelenített áron kapja meg a terméket.

 

1.4. A szerződéskötés és kapcsolattartás nyelve magyar. A szerződés írásban tárolt adatai megegyeznek a rendelés adataival. A szolgáltató a megrendelést nem iktatja, a Vásárló adatait az Adatkezelési tájékoztatóban leírt módon tárolja és őrzi meg.

1.5. Szolgáltató semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek nem veti alá magát. Vásárló a Weboldal használatával tudomásul veszi és elfogadja jelen ÁSZF tartalmát.

 

1.6. Vásárló személyes adatainak kezelésére vonatkozó részletes szabályokat a Szolgáltató Adatkezelési tájékoztatója tartalmazza.

 

1.7 A készleten nem lévő termékeket a Szolgáltató a Vásárlóval történt telefonos egyeztetés szerint kihagyja vagy helyettesíti. Amennyiben a rendelés összeállításakor Vásárló a megadott telefonszámon nem elérhető, a Szolgáltató a megrendelést a hiányzó termék(ek) nélkül, de változatlan szállítási feltétellel és szállítási díjjal szállítja le és a nem szállítható termék árát az eredeti fizetési módra visszatéríti. Ez banki átutalás esetén a feladástól számított 5, bankkártyás fizetés esetén akár 10 munkanapot is igénybe vehet.

1.8 Szolgáltató kizár mindenfajta felelősséget, amely a Weboldalon megadott adatok helytelenségéből, elírásból vagy nem valós adatok megadásával összefüggésben merül fel. Szolgáltatót a Felhasználó által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

1.9 A Weboldalon megjelenített képek csupán illusztrációk, nem minden esetben a megrendelt termék szerepel rajtuk.

1.10 A weboldalon a vásárlási folyamat elektronikus úton lehetséges, az online felületen kiválasztott tételek virtuális kosárba kerülnek, majd a rendelés teljesítéséhez elengedhetetlenül szükséges személyes adatok megadása. Az ÁSZF, valamint az Adatkezelési tájékoztató elfogadása után a vásárlási folyamat befejeződik, melyről Vásárlót a Szolgáltató emailben tájékoztatja, illetve a weboldal felhasználói fiókjában is nyomon tudja követni. Amennyiben Vásárló visszaigazoló emailt a feladott rendeléséről nem kapott (egyes email szolgáltatók esetében ez néhány percet késhet, illetve célszerű az email fiók spam mappáját is leellenőrizni), Vásárló a Szolgáltató elérhetőségein érdeklődhet rendelése állapotáról. Amennyiben a megkeresés után a Szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb 48 órán belül nem igazolja vissza a megrendelést, úgy Vásárló mentesül a szerződéses kötelezettsége alól.

1.11 A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint a fogyasztó és Szolgáltató közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II 26.) Kormányrendelet rendelkezései az irányadóak.

 

1.12 Szolgáltató meghatározhat minimális rendelési értéket, amely érték alatt megrendeléseket nem fogad. Erről a weboldalon, jól látható módon, de legalább a vásárlói kosárban tájékoztatja Vásárlót.

2. A rendelés folyamata

2.1 A termékek kiválasztása, kosárba helyezése

Vásárló a Weboldalon történő termékek böngészése közben tájékozódhat azok megnevezéséről, tulajdonságairól és egységárairól. A termékeket a felső menüben található menüpontok alatt éri el. Így egy kategórianézetbe jut, amelyben a termékek felsorolása, képei és egységárai látszódnak. Az itt található termékeket a Szűrők segítségével szűrheti, illetve sorba rendezheti őket ár, népszerűség és új termékek alapján is. Ebben a kategória nézetben a termékek kosárba helyezésével Vásárló automatikusan 1db-ot helyez a kosárba a gyorsabb vásárlás érdekében, majd a kosárban később, egyszerűen be tudja állítani a ténylegesen megrendelni kívánt mennyiségeket, amelyről a 2.2 pontban kap tájékoztatást. Ha a Vásárló egy termék képére vagy megnevezésére kattint, akkor az adott termék adatlapjára jut, ahol tovább informálódhat a termékről, valamint itt a kosárba helyezés előtt be tudja állítani a megrendelni kívánt mennyiséget. A kategóriákba további böngészés céljából ebben az esetben bármikor visszaléphet a böngésző vissza gombjával, vagy a felső menüben bármikor kattinthat a kívánt menüpontra, így újrakezdheti a böngészést.

 

2.2 A kosár összesítőjének kezelése

Ha Vásárló a kosarába helyezte az összes megrendelni kívánt terméket, akkor a kosár gombra kattintva a Weboldal kosarába jut, ahol egy összesítőt lát a megrendelni kívánt termékekről, azok egységárairól. Az itt látható Megrendelés összegzés mező a termékek mennyiségétől függő árát, tehát a termékért fizetendő összeget jeleníti meg. A Vásárló a kosárban az alábbi módokon kezelheti a megrendelni kívánt termékeket:

  • Kitörölheti a tévesen kosárba helyezett termékeket az egységár után található X gombra kattintva.
  • Módosíthatja a kosárba került termékek mennyiségét a plusz/minusz gombok, majd a mellette található frissítés ikon segítségével
  • Amennyiben még szeretne böngészni a kínálatból, akkor a kosár tartalmának megtartása mellett bármikor folytathatja a vásárlást és új termékeket helyezhet a kosárba. Ehhez a kosár alján található vissza gombra, vagy a felső menüben található menüpontokra kell kattintani.
  • Vásárlónak a kosár részletes tartalmát ezen a ponton van lehetősége tételesen leellenőrizni, javítani. Amennyiben minden adatot megfelelőnek talál, kattintson a tovább a Megrendelés gombra, ahol további adatokat szükséges megadnia.

 

 

2.3 Számlázási és szállítási adatok, regisztráció

Vásárló itt adja meg azon adatait, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a megrendelés teljesítéséhez. Az itt megadott adatok kezeléséről az Adatkezelési tájékoztatóban tájékozódhat. A megrendeléshez nem kötelező regisztrálni az oldalra, azonban célszerű, ugyanis így a vásárlásai során potokat gyűjthet, . A rendelés teljesítéséhez elengedhetetlenül szükséges adatok, amelyek piros csillaggal jelöltek:

  • Vásárló vezeték- és keresztneve
  • Ha Vásárló cég, akkor a szükséges mezőbe bekattinva megjelenik a cégnév és az adószám mező, ugyanakkor a vezeték és keresztnév továbbra is szükséges, mint kapcsolattartó adatai
  • Irányítószám, város, utca és házszám, valamint itt hozzáadhat megjegyzést a futárnak kiszállításhoz, pl. melyik kapucsengő vagy csengő helyett felhívni, stb.
  • Vásárló telefonszáma, amely a kiszállításhoz szükséges egyeztetéshez szükséges
  • Vásárló email címe, amely a megrendelés folyamataiban történő változás visszaigazolásához szükséges
  • Amennyiben Vásárló a kiszállítást másik címre kéri, mint amelyre a számlát, akkor a Szállítási adatok részből ki kell venni a pipát ás ki kell tölteni.
  • A megrendelés Vásárló általi elküldéséhezel kell fogadni a ÁSZF-et és az Adatkezelési tájékoztatót
  • A termékek kiszállítását a megrendelés másnapjától vállaljuk, a várható kézbesítési idő 1-5 munkanap (a választott termék készlete, illetve a szállító cégek leterheltsége függvényében)
  • Vásárló a Rendelés tartalma részben választhat a kiszállítási módok közül, ugyanitt a szállítási módok árai is fel vannak tüntetve
  • Vásárló a rendelés elküldése előtt nyilatkozik arról, hogy a rendelését mely fizetési móddal kívánja kifizetni, amelytől később nem térhet el!

 

2.4 Adatellenőrzés és megrendelés

Vásárlónak ezen a ponton lehetősége van a teljes rendelését leellenőrizni, és ha valamely adatában hibát talál, azt javítani. Fontos, hogy megrendelést csak akkor tud leadni, amennyiben elfogadja jelen ÁSZF teljes tartalmát, valamint egyetért az Adatkezelési tájékoztatóval is.

 

2.5 Amennyiben Vásárló minden adatot megfelelőnek talál, a megrendelés elküldése gombra kattintva küldheti el Szolgáltató részére megrendelését. A jog szerint ez a megrendelés fizetési kötelezettséggel járó megrendelés, amelyet Vásárló tudomásul vesz.

 

2.6. A megrendelés elküldése gombra kattintva a rendszerünk ellenőrzi, hogy Ön valós személy vagy robot-e. Ez automatikusan történik, és a „Megrendel” gombra kattintás után automatikusan egy megrendelés összesítőt kell látnia. Amennyiben nem ez történik és Capcha ellenőrzést kap, akkor kérjük kövesse a képernyőn található utasításokat (amennyiben vannak) majd kattintson újra a „Megrendel” gombra.

 

2.7 Rendelés visszaigazolása, utólagos módosítás, törlési szándék

Szolgáltató a Vásárlót a rendelésről email útján tájékoztatja, valamint a regisztrált felhasználók a fiókjukban is nyomon követhetik a megrendelést. Amennyiben Vásárló bármely okból hibát észlel megrendelésével kapcsolatban, vagy szeretné megrendelését törölni, úgy köteles még a megrendelés elküldésének napján, ha ez nem lehetséges, akkor a módosítási/törlési szándék létrejötte után haladéktalanul tájékoztatni a Szolgáltatót a kívánt javítási módról (javítás, törlés, helyettesítés, plusz termék hozzáadása, stb.) a megadott elérhetőségek egyikén. Elállási szándék esetén Vásárló használhatja az 5.2 pontban megjelölt nyilatkozat mintát is.

 

2.8 Nem teljesíthető rendelés

Amennyiben a Szolgáltató az aktuális termékkészletének megfelelően nem tudja maradéktalanul teljesíteni Vásárló rendelését, akkor arról minden esetben telefonon értesíti a Vásárlót. Ekkor a Szolgáltató a Vásárlónak helyettesítő terméke(ke)t, módosítást ajánl fel, amelyet a Vevő nem köteles elfogadni, viszont kérheti a kiszállítást változatlan díjon a rendelkezésre álló termékekkel, vagy kérheti a rendelés törlését is. A rendelés törléséről a Szolgáltató emailben visszaigazolást küld.

3. Fizetési feltételek

3.1 A rendelés értékének kiegyenlítése a megrendelés végén, a Weboldal rendelés összesítőjében megjelölt módokon lehetséges. A rendelési érték kifizetése a rendelés átvételekor, a termékek leellenőrzése után válik esedékessé. A fizetendő összeg tartalmazza a megrendelt termékek árát és a szállítási költséget is, amennyiben van ilyen. A rendelés összértékén túl a Vásárlót a Szolgáltató felé egyéb fizetési kötelezettség nem terheli.

 

3.2 Az Szolgáltató az alábbi fizetési eszközöket fogadja el:

  • Bankkártyás fizetés a Paylike szolgáltató rendszerén keresztül
  • Banki átutalás előre
  • Utánvétes fizetés (ennek díjáról a megrendelés folyamán tájékozódhat)

 

3.3 Vásárló köteles a megrendelés leadásakor Szolgáltatót tájékoztatni a választott fizetési módról, mivel a rendelés számlája nem a kiszállítás helyszínén, hanem a telephelyen, a kiszállítás megkezdése előtt készül, és amelyben Szolgáltatónak meg kell jelölnie a fizetési módot.

4. Szállítási feltételek

4.1 Felek megállapodnak abban, hogy a rendelés átvételi módjáról a Vásárló dönt. Erre a megrendelés véglegesítése előtt van lehetősége.

 

4.2 Szolgáltató a megrendelt termékeket legkorábban a rendelés másnapján, de legfeljebb 7 munkanapon belül házhoz szállítja.

 

5. Elállási jog

5.1 Vásárlót a a 45/2014. (II.26.) számú kormányrendelet szerint a Vásárlót indoklás nélküli elállási jog illeti meg. Ezen irányú nyilatkozatát köteles a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül írásban a Szolgáltató részére elküldeni (email vagy levélcím). Erre a lenti „Elállási nyilatkozat” mintát is használhatja.

 

ELÁLLÁSI NYILATKOZAT

 

Kérem, hogy megrendelésemet szíveskedjenek törölni. A rendelés adatai a következők:

Név:

Cím:

Telefonszám:

Emailcím:

Rendelés dátuma:

 

Kelt, _________________________, 20___. ___. ___. _________________________________

aláírás

 

5.2 A vásárlónak az elállási nyilatkozat feladásának napjától 14 napja van arra, hogy az eretedi csomagolásában, sértetlenül, eredeti, eladható állapotában a terméket saját költségén feladja a Szolgáltató címére. Utánvéttel feladott terméket nem áll módunkban átvenni!

 

5.3 Amennyiben a visszaküldött termék(ek) sértetlenek és nem használtak, valamint eredeti csomagolásukban vannak, úgy az eredeti megrendelésnél forintban kifizetett összeget az eretedi fizetési módra küldjük vissza. Ez banki átutalás esetén 5, bankkártyára történő visszaküldés esetén akár 10 munkanapot is igénybe vehet.

6. Reklamáció, panaszkezelés, vitarendezés, ügyfélszolgálat

6.1. A Vásárló a Szolgáltatás igénybevétele során ügyfélszolgálati ügyekben, vagy esetlegesen felmerülő panasz, reklamáció, adatbeviteli hiba esetén a Szolgáltatóval a vállalkozás adataiban megjelölt elérhetőségek valamelyikén veheti fel a kapcsolatot. Szolgáltató sürgős esetben a telefonhívást, más esetekben az emailen történő kapcsolattartást preferálja. A Szolgáltató elérhetőségei ügyfélszolgálati ügyekben és panasz esetén is ugyanazok, mint az ÁSZF Szolgáltatót bemutató részében.

 

6.2. A Szolgáltató a minőségi panaszt minden esetben kivizsgálja. A szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan, vagy ha a Vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet vesz fel, amelyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt megőriz, és amely választ a Vásárlónak is megküldi.

 

6.3. Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Vásárlónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát.

 

6.4. Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el. Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti. A panasz elutasítása esetén Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Vásárlót.

 

6.5 Amennyiben Felek a vitarendezés során nem tudnak megegyezni, úgy Vásárló jogosult békéltető testülethez fordulni. A békéltető testületi eljárásban Szolgáltatót együttműködési kötelezettség terheli.

 

A Szolgáltató telephelye szerinti békéltető testület elérhetősége:

 

6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefon: +36-62/554-250/118
Fax: +36-62/426-149
E-mail: bekelteto.testulet@csmkik.hu

 

Vásárló panaszával fordulhat a lakhelye szerinti Békéltető testülethez is, ezek elérhetőségét itt találja: https://www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek

6.6 Vásárló panasz esetén bármely magyarországi fogyasztóvédelemhez is fordulhat, melyek a Kormányhivatalokban működnek. A Kormányhivatalok elérhetőségét itt találja: http://www.kormanyhivatal.hu/hu/elerhetosegek

 

6.7 Vásárló vitarendezés miatt az Európai Parlament és a Tanács fogyasztói jogviták online rendezéséről szóló, 2013. május 21-i 524/2013/EU rendelete (Rendelet) alapján az Európai Bizottság által fenntartott online vitarendezési platformhoz is fordulhat. Amennyiben Vásárló ezen jogával élne, a platformot itt találja: http://ec.europa.eu/odr

7. Jótállás

7.1 A Polgári törvénykönyv és az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet szerint, hibás teljesítés esetén az Eladót a fogyasztóval szemben jótállási kötelezettség terheli a rendelet törvény 1. számú mellékletében felsorolt, új, tartós fogyasztási cikkek tekintetében. A jótállás időtartama alatt az Eladó a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.



7.2 A kötelező jótállás időtartama a 2021. január 1-től az alábbiak szerint alakul:

  • Ha a termék eladási ára 10.000-100.000 Ft között van: 1 év
  • Ha a termék eladási ára 100.001-250.000 Ft között van: 2 év
  • Ha a termék eladási ára 250.001 Ft felett van: 3 év

A jótállási idő kezdete: 

A jótállási határidő a termék fogyasztó részére történő átadása, vagy a vállalkozó (vagy nevében eljáró személy) által történő üzembe helyezés napjával kezdődik. A fogyasztó által történő üzembe helyezés esetén a fogyasztási cikk átadásának napja.

Javítás esetén a jótállás időtartama a javításra átadás napjától azzal az idővel meghosszabbodik, amikor a fogyasztó a hiba miatt nem használhatta a terméket.

 

7.3 A jótállásból eredő jogokat a jótállási határidőn belül a jótállási jegy bemutatásával lehet érvényesíteni. Ha a jótállásra kötelezett kötelezettségének a jogosult felhívására - megfelelő határidőben - nem tesz eleget, a jótállási igény a felhívásban tűzött határidő elteltétől számított három hónapon belül akkor is érvényesíthető bíróság előtt, ha a jótállási idő már eltelt. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállási igény érvényesítésére egyebekben a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.



7.4 Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet.

7.5 A jótállási jogok érvényesítésének nem feltétele a fogyasztási cikk felbontott csomagolásának visszaszolgáltatása.

7.6 A fogyasztó a kijavítás iránti igényét a választása szerint a terméket a Szolgáltató részére postai úton visszajuttatva a Szolgáltató székhelyén vagy a Szolgáltató által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti.

7.7 A termék átvételétől számított 3 napon belüli meghibásodás esetén a Szolgáltató a termék cseréjére köteles.

7.8 Kicserélés iránti igény teljesítésekor a Szolgáltatónak a jótállási jegyen fel kell tüntetnie a kicserélés tényét és időpontját.

7.9 Kijavítás során a fogyasztási cikkbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre. Ha a termék nem javítható és cserére nincs lehetőség, a Szolgáltató által bemutatott számlán vagy nyugtán feltüntetett vételárat 8 napon belül köteles visszatéríteni. Ha a jótállási időtartam alatt a termék három alkalommal történő kijavítást követően ismét meghibásodik, - és a Vásárló másként nem rendelkezik, illetve nem kéri a vételár arányos leszállítását, vagy a fogyasztási cikk megjavítását a Szolgáltató költségére, a Szolgáltató köteles 8 napon belül kicserélni. Ha erre nincs lehetőség a Szolgáltató köteles a bizonylaton/számlán feltüntetett vételárat 8 napon belül visszatéríteni. Ha a kijavításra az erre vonatkozó igény közlésétől számított harmincadik napig nem kerül sor, és a Vásárló eltérően nem rendelkezik, a határidő eredménytelen elteltét követő 8 napon belül köteles kicserélni, vagy ha erre nincs lehetőség, a vételárat a Vásárló részére visszatéríteni.

7.10 A Szolgáltató a jogszabályban meghatározott tartalommal köteles jótállási jegyet kibocsátani és átadni a vásárlónak a termék átvételekor. A jogszabályi előírásnak megfelelő jótállási jegyet a Szolgáltató legkésőbb az üzembe helyezést követő napon elektronikus úton is megküldheti (átadhatja) a fogyasztónak. Elektronikusan átadott számla akkor adható át elektronikus jótállási jegyként, ha a tartalma megfelel a jótállási jegyre vonatkozó előírásoknak. A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a jótállási jegy fogyasztó rendelkezésére bocsátásának elmaradása a jótállás érvényességét nem érinti.

8. Kellékszavatosság

Vásárló milyen esetben élhet a kellékszavatossági jogával?

A Szolgáltató hibás teljesítése esetén vele szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

 

Milyen jogok illetik meg a Vásáárlót kellékszavatossági igénye alapján?

A Vásárló - választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a Vásárló a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére ki is javíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat. Vásárló a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Vásárló viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.

 

A Vásárló milyen határidőben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő legfeljebb egy év.

 

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

A Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

 

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Szolgáltató nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Vásárló feladata bizonyítani, hogy a felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

9. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet a Vásárló a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén a Vásárló – választása szerint - a 8. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

 

Milyen jogok illetik meg a Vásárlót termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Vásárló kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

 

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

 

Milyen határidőben érvényesítheti a Vásárló termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

 

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

 

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

10. Az ÁSZF egyoldalú módosíthatósága

10.1. Szolgáltató jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket a Weboldalon bármikor egyoldalúan módosítani. A Vásárlók így az új megrendelésük elküldésekor már az új, módosított ÁSZF-et fogadják el, amelyről külön tájékoztatást kapnak. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően leadott rendelésekre vonatkoznak.

11. Záró rendelkezések

11.1. Szolgáltató által üzemeltetett Weboldal biztonsági foka megfelelő, azonban javasoljuk, hogy tegye meg az alábbi óvintézkedéseket: használjon vírus és spyware védelmi szoftvereket friss adatbázissal, telepítse az operációs rendszer biztonsági frissítéseit. A Weboldal használata feltételezi a Felhasználó részéről az internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.

 

11.2. Szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a Weboldalra való csatlakozás miatt következett be. A Felhasználót terheli a számítógépe, illetve az azon található adatok védelmének kötelezettsége.

 

11.3. Vásárló a weboldalt kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért.

 

11.4. Amennyiben Vásárló a Weboldalon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni a Szolgáltatónak. Ha a Szolgáltató jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására

 

11.5. Szolgáltató kizár minden felelősséget a weboldal használói által tanúsított magatartásért. Vásárló köteles gondoskodni arról, hogy a Weboldal használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat se közvetlenül, se közvetett módon ne sértse. Vásárló teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, Szolgáltató ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.

12. Hatályosság

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2022.08.12.

I. számú melléklet: Pontgyűjtés

A Redfone.com weboldalon 2022.08.17-től lehetősége van pontokat gyűjteni, amelyeket az alábbi feltételekkel mindig a következő vásárlásánál levásárolhat.

 

  • A pontok értéke: 1 Pont = 1 Magyar forint,
  • A regisztrációkor azonnal 500 Pontot írunk jóvá minden ügyfél számláján, amely már az első vásárlás alkalmával levásárolható.
  • Minden nem akciós termék árából 5%-ot, az akciós termékek árából pedig 2%-ot írunk jóvá a pontgyűjtő számlán a vásárlás kézhezvételétől számított 30 napon belül.
  • A pontokkal bármely rendelés értékének maximum 10%-a fizethető ki (csak a termékek árára váltható be, szállítási díjra és egyéb adminisztratív díjakra sajnos nem).

A Redfone fenntartja a jogot a Pontgyűjtés akció egyoldalú módosítására azon kitétellel, hogy a felhasználók által már összegyűjtött pontok nem veszhetnek el. 

Adatkezelési tájékoztató
Mi a tájékoztató célja?

Jelen Tájékoztató célja, hogy szolgáltatásainkat igénybe vevő természetes személyek és jogi személyek képviselői (a továbbiakban: Felhasználók) részére minden lényeges információt és tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva közöljünk, valamint segítsük az Ügyfeleket a 4. pontban szereplő jogaik gyakorlásában.

Tájékoztatási kötelezettségünk alapja a 2018. május 25. napjától alkalmazandó, az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. számú Rendelet (a továbbiakban: GDPR) 12. cikke, az önrendelkezési jogról és az információszabadságról 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 16. §-a, illetve az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Elkertv.) 4. §-a.

A Tájékoztató a GDPR, az Infotv., valamint az egyes adatkezelések szempontjából releváns további jogszabályok figyelembevételével készült. A jogszabályok felsorolását a Tájékoztató 1. számú melléklete, a legfontosabb fogalmak ismertetését pedig a 2. számú melléklet tartalmazza.

Jelen tájékoztató kialakítása és alkalmazása során a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről szóló ajánlásban foglalt megállapítások, valamint a GDPR 5. cikkének figyelembevételével, különösen az 5. cikk (2) bekezdésében szereplő elszámoltathatóság elvének szellemében jártunk el.

Adatkezelők adatai

A weboldal üzemeltetője, mint eladó

Név

Nagy Richárd Dávid e.v.

Weboldal

https://redfone.hu

Nyilvántartási szám

55950912

Székhely

6764 Balástya, Őszeszék tanya 183

Adószám

57330097-1-26

E-mail

info@redfone.hu

Telefonszám

+36209303494 és +36205969199



Adatkezelőnek számít a weboldal és a webszerver üzemeltetője, ugyanis ők is hozzáférhetnek a weboldalon tárolt információkhoz
A webszerver üzemeltetője

Név

UNAS Online Kft.

Weboldal

https://unas.hu

Székhely

9400 Sopron, Kőszegi út 14.

E-mail

unas@unas.hu

Telefonszám

+3699200200 (H-P 8:00-15:30)



Adatkezelő továbbá az eladó által használt online számlázó program, valamint a szállító cégek is
Számlázó program

Név

Billingo Technologies Zrt.

Weboldal

https://billingo.hu

Cégjegyzékszám

01-10-140802

Székhely

1133 Budapest, Árbóc utca 6. I. emelet

Adószám

27926309-2-41

E-mail

hello@billingo.hu

Telefonszám

+3615009491


Szállító cég

Név

Magyar Posta Zrt.

Weboldal

https://posta.hu

Cégjegyzékszám

01-10-042463

Székhely

1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

Adószám

10901232-2-44

E-mail

ugyfelszolgalat@posta.hu

Telefonszám

+3617678200


Szállító cég

Név

Foxpost Zrt.

Weboldal

https://foxpost.hu

Cégjegyzékszám

10–10-020309

Székhely

3300 Eger, Pacsirta utca 35/A

Adószám

25034644-2-10

E-mail

info@foxpost.hu

Telefonszám

+3619990369



Szállító cég

Név

Packeta Hungary Kft.

Weboldal

https://packeta.hu

Cégjegyzékszám

01-09-202186

Székhely

1044 Budapest, Ezred utca 1-3. B2/11. ép.

Adószám

 25140550-2-41

E-mail

info@packeta.hu

Telefonszám

+36 1 400 8806

Milyen adatkezelési folyamatok történnek a Weboldalon?

Jelen pontban részletezzük az egyes adatkezelésekhez tartozó azon lényeges körülményeket, melyeket a GDPR és az egyéb ágazati jogszabályok elvárnak minden adatkezelőtől.



3.1. Kapcsolatfelvétellel összefüggő adatkezelés



Email címünkön, valamint telefonszámunkon keresztül fel lehet venni velünk a kapcsolatot bármilyen célból. Az ehhez kapcsolódó adatkezelés részletei az alábbiakban láthatóak.

3.1.1. A kezelt személyes adatok és az adatkezelés célja

személyes adat

adatkezelés célja

név

Felhasználó beazonosítása

e-mail cím

kapcsolatfelvétel a Felhasználóval

telefonszám

kapcsolatfelvétel a Felhasználóval



3.1.2. Az adatkezelés jogalapja

Jogszabályon alapuló adatkezelés; GDPR 6. cikk (1) c) pontjára és (2) bekezdésére figyelemmel az Info tv. 5. § (1) b) pontja és az Elkertv. 13/A. § (1) és (3) bekezdései.



3.1.3. Az adatkezelés időtartama

Email megkeresés esetén maximum 1 év, telefonos megkeresés esetén maximum 4 hónap.



3.1.4. Az adatkezelés módja

Elektronikus formában.



3.2. Regisztrációval kapcsolatos adatkezelés



Weboldalunkon lehetőség van személyes fiókot regisztrálni. Ennek számos előnye van, azonban a rendeléshez nem kötelező. Az ehhez kapcsolódó adatkezeléseket ismertetjük jelen pontban.



3.2.1. A kezelt személyes adatok és az adatkezelés célja



személyes adat

adatkezelés célja

név

a regisztráló beazonosításához szükséges

lakcím (irányítószám, város, utcanév, házszám együtt)

regisztrációhoz nem szükséges adat, de későbbi rendelés esetén a fiók eltárolja

telefonszám

regisztrációhoz nem szükséges adat, de későbbi rendelés esetén a fiók eltárolja

e-mail cím

a regisztráló beazonosításához szükséges

IP cím

biztonsági okok miatt (visszaélések, csalások elkerülése miatt)

 

3.2.2. Az adatkezelés jogalapja

A felhasználó beazonosítása, amelyhez a felhasználó az adatait önként megadja a GDPR 6. cikk (1) a) pont) szerint.

3.2.3. Az adatkezelés időtartama

A fiók felhasználó általi törlési kérelméig.



3.2.4. Az adatkezelés módja

Elektronikus formában.



3.2.5. A személyes adatok szolgáltatása

Tekintettel arra, hogy a jelen pontban szereplő személyes adatok ismerete nélkül személyre szóló fiók létrehozása lehetetlen, a személyes adatok megadása a fiók létrehozásának előfeltétele.



3.3. Megrendelésekkel kapcsolatos adatkezelés



Weboldalunkon lehetőség van különféle termékek megrendelésére. Az ehhez kapcsolódó adatkezeléseket ismertetjük jelen pontban.



3.3.1. A kezelt személyes adatok és az adatkezelés célja



személyes adat

adatkezelés célja

név

a megrendelés teljesítése során a név megadásával tudjuk azonosítani a termék megrendelőjét

lakcím (irányítószám, város, utcanév, házszám együtt)

a megadott címre tudjuk postai úton megküldeni a megrendelt terméket

telefonszám

a megrendelővel történő kapcsolattartás és tájékoztatás a megrendelés részleteiről

e-mail cím

a megrendelővel történő kapcsolattartás és tájékoztatás a megrendelés részleteiről

IP cím

biztonsági okok miatt (visszaélések, csalások elkerülése miatt)

 

3.3.2. Az adatkezelés jogalapja

Szerződés teljesítése, melynek felei az Adatkezelő és a Felhasználó (GDPR 6. cikk (1) b) pont)

Ha a megrendelő jogi személy, kapcsolattartójának fenti személyes adatai kezelésének jogalapja az adatkezelői és a megrendelői jogos érdek (GDPR 6. cikk (1) f) pont). Mindkét fél jogos érdeke, hogy a megrendelés során hatékonyan történjen az üzleti kommunikáció és bármilyen, a köztünk létrejött szerződést érintő lényeges körülményről tájékoztatást tudjunk nyújtani egymás kijelölt képviselőjének. A megrendelő kapcsolattartójának információs önrendelkezési jogának sérelme nem állapítható meg, mert munkaköri, vagy szerződéses kötelezettsége elősegíteni a felek közötti kommunikációt és megadni személyes adatait ebből a célból.



3.3.3. Az adatkezelés időtartama

Figyelemmel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) 6:22. § (1) bekezdésére, a fenti célok érdekében a megrendelés teljesítését követő 5 évig tároljuk a megadott személyes adatokat.



3.3.4. Az adatkezelés módja

Elektronikus formában.



3.3.5. A személyes adatok szolgáltatása

Tekintettel arra, hogy a jelen pontban szereplő személyes adatok ismerete nélkül a megrendeléseket nem tudjuk teljesíteni, a személyes adatok megadása szerződés kötésének előfeltétele.



3.4. Számla-kiállítással kapcsolatos adatkezelések



A megrendelések teljesítését követően – figyelemmel a számvitelről szóló 2000. évi C. törvényre (a továbbiakban: Sztv.) – számviteli bizonylatot állítunk ki. Az ezzel kapcsolatos adatkezelések részletei az alábbiakban láthatóak.



3.4.1. A kezelt személyes adatok és az adatkezelés célja

személyes adat

adatkezelés célja

név

a megrendelés teljesítéséről (gazdasági esemény) való számviteli elszámolás alátámasztása

lakcím/vállalkozás esetén székhely (irányítószám, város, utcanév, házszám, adószám)

a megrendelés teljesítéséről (gazdasági esemény) való számviteli elszámolás alátámasztása



3.4.2. Az adatkezelés jogalapja

Jogszabályon alapuló adatkezelés (GDPR 6. cikk (1) c) pontjára figyelemmel az Info tv. 5. § (1) b) pontja és az Sztv. 166. § (1)-(3) bekezdései).



3.4.3. Az adatkezelés időtartama

A számviteli bizonylat kiállítását követő 8 évig (Sztv. 166. § (6) bekezdésére figyelemmel az Sztv. 169. § (1) bekezdése



3.4.4. Az adatkezelés módja

Elektronikus formában.



3.4.5. A személyes adatok szolgáltatása

Tekintettel arra, hogy a jelen pontban szereplő személyes adatok ismerete nélkül nem tudunk számviteli bizonylatot kiállítani, a személyes adatok szolgáltatása jogszabályon alapul.



3.5 Ügyfélszolgálattal kapcsolatos adatkezelések



A Felhasználók kérdéseire történő válaszadás, illetve az esetleges panaszok kivizsgálása céljából ügyfélszolgálatot tartunk fenn Weboldalunkon.



3.5.1. A kezelt személyes adatok és az adatkezelés célja

személyes adat

adatkezelés célja

név

a Felhasználó beazonosítása

e-mail cím

a Felhasználóval történő kapcsolattartás és tájékoztatás nyújtása

telefonszám

a Felhasználóval történő kapcsolattartás és tájékoztatás nyújtása



3.5.2. Az adatkezelés jogalapja

Jogszabályon alapuló adatkezelés; GDPR 6. cikk (1) c) pontjára és (2) bekezdésére figyelemmel az Info tv. 5. § (1) b) pontja és a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fgytv.)



3.5.3. Az adatkezelés időtartama

Az Fgytv. 17/A. § (7) bekezdésére figyelemmel a panasz beérkezésétől számított 5 évig.



3.5.4. Az adatkezelés módja

Elektronikus formában.

Milyen jogai vannak a Felhasználóknak?

Számunkra fontos, hogy adatkezelésünk megfeleljen a tisztességesség, a jogszerűség és az átláthatóság követelményeinek. Ennek fényében jelen pontban röviden bemutatjuk az egyes érintetti jogokat, majd ezeket bővebben kifejtjük a tájékoztató 3. számú mellékletében.

Felhasználónk ingyenes tájékoztatást kérhet személyes adatai kezelésének részleteiről, valamint jogszabályban meghatározott esetekben kérheti azok helyesbítését, törlését, zárolását, vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen. A tájékoztatás kérését és a jelen pontban szereplő kérelmeket Felhasználónk 2. pontban szereplő elérhetőségeinkre tudja címezni.



4.1. Hozzáférési jog

Felhasználónk visszajelzést kaphat tőlünk személyes adatainak kezeléséről és ezekhez a személyes adatokhoz, illetve kezelésük részleteihez hozzáférhet.



4.2. Helyesbítéshez való jog

Felhasználónk kérésére indokolatlan késedelem nélkül helyesbítjük a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat, illetve jogosult kérni a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.



4.3. Törléshez való jog

Felhasználónk kérésére töröljük a rá vonatkozó személyes adatokat, ha azok kezelésére nincsen szükségünk, vagy visszavonja hozzájárulását, vagy tiltakozik az adatkezelés ellen, vagy kezelésük jogellenes.



4.4. Elfeledéshez való jog

Felhasználónk törlésre irányuló kérelméről – ha igényli – igyekszünk értesíteni minden olyan adatkezelőt, aki Felhasználónk esetlegesen nyilvánosságra került adatait megismerte, illetve megismerhette.



4.5. Adatkezelés korlátozásához való jog

Felhasználónk kérésére korlátozzuk az adatkezelést, ha a személyes adatok pontossága vitatott, vagy jogellenes az adatkezelés, vagy Felhasználónk tiltakozik az adatkezelés ellen, illetve ha nincsen szükségünk a továbbiakban a megadott személyes adatokra.



4.6. Adathordozhatósághoz való jog

Felhasználónk a rá vonatkozó, általa megadott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkaphatja, illetve ezeket továbbíthatja egy másik adatkezelőnek.



4.7. Reagálás a kérelmekre

A kérelmet annak benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 30 nap – tiltakozás esetén 15 nap – alatt megvizsgáljuk, és annak megalapozottsága kérdésében döntést hozunk, amelyről a kérelmezőt írásban tájékoztatjuk. Ha Felhasználónk kérelmét nem teljesítjük, döntésünkben közöljük a kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.



4.8. Jogorvoslati lehetőségek

Számunkra fontos a személyes adatok védelme, egyúttal tiszteletben tartjuk a Felhasználók információs önrendelkezési jogát, ezért igyekszünk minden kérelemre korrekt módon és határidőn belül reagálni. Erre tekintettel kérjük a Tisztelt Felhasználókat, hogy az esetleges hatósági és bírósági igényérvényesítés igénybevétele előtt szíveskedjenek felvenni a kapcsolatot – panasz megtétele céljából – velünk a felmerült konfliktusok békés úton történő rendezése érdekében.

Amennyiben a megkeresés nem vezet eredményre, Felhasználónk

  • a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény alapján bíróság előtt érvényesítheti jogait (a per Felhasználónk lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt is megindítható; a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét az alábbi linken keresztül lehet megtekinteni: http://birosag.hu/torvenyszekek), valamint
  • az Infotv.-ben foglaltak szerint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; telefon: +36-1-391-1400; fax: +36-1-391-1410; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; honlap: https://www.naih.hu/panaszuegyintezes-rendje.html; online ügyindítás: https://www.naih.hu/online-uegyinditas.html; a továbbiakban: NAIH) fordulhat és panaszt tehet.
Joggyakorlásra irányuló kérelemmel kapcsolatos eljárásunk

5.1. Címzettek értesítése

Helyesbítésről, törlésről, adatkezelés-korlátozásról minden esetben értesítjük azokat a címzetteket akikkel, illetve amelyekkel a Felhasználó személyes adatait közöltük, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. A Felhasználó kérésére tájékoztatást nyújtunk ezekről a címzettekről.



5.2. Tájékoztatás módja, határideje

A 4. ponthoz kapcsolódó kérelmek nyomán hozott intézkedésekről legfeljebb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül – ha a Felhasználó másként nem kéri – elektronikus formában tájékoztatást nyújtunk. Ez a határidő szükség esetén – a kérelem összetettsége, illetve a kérelmek számára tekintettel – további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról annak okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatjuk a Felhasználót.

A Felhasználó kérésére szóbeli tájékoztatás is adható, feltéve, hogy más módon igazolja személyazonosságát.

Amennyiben nem intézkedünk a kérelem nyomán, legfeljebb annak beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatjuk a Felhasználót ennek okairól, valamint arról, hogy panaszt nyújthat be a NAIH-nál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával (4.8. pont).



5.3. Ellenőrzés

Kivételes esetben, ha megalapozott kétségeink vannak a kérelmet benyújtó természetes személy kilétével kapcsolatban, további, személyazonosság megerősítéséhez szükséges információk nyújtását kérjük. Ez az intézkedés a GDPR 5. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott, az adatkezelés bizalmasságának elősegítése, azaz a személyes adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés megakadályozása céljából szükséges.



5.4. Tájékoztatás és intézkedés költségei

A 4. ponthoz kapcsolódó kérelmekre adott tájékoztatást, illetve az azok alapján megtett intézkedéseket díjmentesen biztosítjuk.

Ha a Felhasználó kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, – figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre – ésszerű díjat számítunk fel, vagy megtagadjuk a kérelem alapján történő intézkedést.

Személyes adatok lehetséges címzettjei, adatfeldolgozók

6.1. Weboldal működésével összefüggésben

A Weboldal használata során megadott személyes adatokhoz a tárhelyszolgáltató, mint adatfeldolgozó jogosult hozzáférni.

Név: UNAS Online Kft.

Elérhetőségek: https://unas.hu/



6.2. Megrendelés díjának fizetésével összefüggésben

Amennyiben bankkártyával fizet, úgy a POS terminál üzemeltetője is adatfeldolgozó.

v: Paylike ApS

Elérhetőségek: https://paylike.hu/contact

Amennyiben átutalással fizet, úgy számlavezető bankunk is adatfeldolgozó.

Név: Gránit Bank Zrt.

Elérhetőségek: https://granitbank.hu/kapcsolat/



6.3. Közösségi média felületekkel összefüggésben

Weboldalunk jelen van a Facebookon és Instagramon is, így ha például a Felhasználó „kedveli” vagy „követi” az oldalunkat, megismerünk minden, profiljához tartozó és nyilvánosság számára elérhető személyes adatot. Ezeken az oldalakon felmerülő adatkezelésekről az adott szolgáltató saját adatkezelési szabályzatában találhatóak releváns információk.



6.4. Számla-kiállítással összefüggésben

Cégek számára elektronikus számlát állítunk ki a szamlazz.hu online számlakibocsátóval, így ez a cég is adatkezelő. Elérhetőségei:

Név: Billingo Technologies Zrt.

Elérhetőség: https://www.billingo.hu/kapcsolat

A számlázásokkal kapcsolatban az adóhatóság tevékenysége során jogosult megismerni a Felhasználók által e célból megadott személyes adatokat. Az adóhatóság adatai:

Név: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Weboldal, elérhetőségek: https://www.nav.gov.hu/nav/kapcsolat



6.5 Szállítással kapcsolatban

A kiszállítás során a kiszállító cégek is adatfeldolgozók.

Név: Magyar Posta Zrt.

Kapcsolat: https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat_kapcsolat

 

Név: Foxpost Zrt.

Kapcsolat: https://foxpost.hu/kapcsolat

 

Név: Packeta Hungary Kft.

Kapcsolat: https://www.packeta.hu/kapcsolat

 

6.6 Kapcsolatfelvétellel kapcsolatban

Amennyiben emailt ír nekünk, az a Google levelezőrendszerén keresztül fut.

 

Név: Google Gmail

Kapcsolat: https://about.google/contact-google/?hl=hu

Adatbiztonság

A Felhasználó személyes adatai megismerésére a mi és az adatfeldolgozók alkalmazottai a munkakörükbe tartozó feladatok teljesítéséhez szükséges mértékben jogosultak. Megteszünk minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

7.1. Szervezési intézkedések

Informatikai rendszereinkhez a hozzáférést személyhez köthető jogosultsággal tesszük lehetővé. A hozzáférések kiosztásánál érvényesül a „szükséges és elégséges jogok elve”, azaz informatikai rendszereinket és szolgáltatásainkat minden alkalmazott csak a feladatának ellátásához szükséges mértékben, az ennek megfelelő jogosultságokkal és a szükséges időtartamig használhatja. Az informatikai rendszerekhez és szolgáltatásokhoz hozzáférési jogot csak az a személy kaphat, aki biztonsági vagy egyéb (pl. összeférhetetlenségi) okokból nem esik korlátozás alá, valamint rendelkezik az annak biztonságos használatához szükséges szakmai, üzleti és információbiztonsági ismeretekkel.

Mi és az adatfeldolgozók írásos nyilatkozatban szigorú titoktartási szabályokat vállalunk, és a tevékenységünk során ezek szerint a titoktartási szabályok szerint kötelesek vagyunk eljárni.

7.2. Technikai intézkedések

Az adatokat – az adatfeldolgozóink által tárolt adatok kivételével – saját eszközeinken, jelszóval védetten tároljuk. Az adatokat tároló informatikai eszközöket elhatároltan, külön zárt irodában tároljuk, megfigyelő rendszerrel védetten.

Többszintű, aktív, komplex kártékony kódok elleni védelemmel (pl. vírusvédelem) és tűzfallal védjük a belső hálózatunkat a külső támadásoktól.

Mindent megteszünk azért, hogy informatikai eszközeink, szoftvereink folyamatosan megfeleljenek a piaci működésben általánosan elfogadott technológiai megoldásoknak.

Szerverünk a tárhelyszolgáltató szerverén védetten és zártan található.

A NAIH pártok honlapjain végzett adatkezelések adatvédelmi követelményeiről szóló ajánlás figyelembevételével a weboldalon https protokollt használunk, amely magasabb adatbiztonsági szintet jelent a http protokolhoz képest.

Sütik (cookies)

Weboldalunk megfelelő működése érdekében bizonyos esetekben apró adat file-okat helyezünk el a Felahsználó számítógépes eszközén, a legtöbb modern honlaphoz hasonlóan.

8.1. Mi az a süti?

A süti egy olyan, kisméretű szöveges file, amit a honlap a Felhasználó számítógépes eszközére (beleértve a mobil telefonokat is) helyez el. Ennek köszönhetően a honlap „emlékezni” tud a Felhasználó beállításaira (pl.: használt nyelv, betűméret, megjelenítés, stb.), így nem kell azt minden alkalommal újra beállítani, amikor felkeresi weboldalunkat.



A Weboldalon használt sütik listája:



Nélkülözhetetlen sütik

Süti neve időtartama leírása
UnasID, UnasServiceProxyID munkamenet Folyamat azonosító
UN_front_vars  30 nap Kinézethez tartozó funkciók
UN_admin_view munkamenet Admin megtekintés "zárva" esetén
UN_cookie_allow, UN_cookie_close 1 év Cookie-k elfogadásának állapota
UN_explicit munkamenet Explicit tartalom felugró
UN_vote_...  1 év Szavazásnál a szavazás tényének rögzítése
UN_favourites 60 nap Kedvencek
UN_design_mobile 1 év Mobil verzióra váltás
UN_design_page  1 év Lista nézet váltás
UN_design_popup_...  munkamenet Felugró módosítható elem
UN_geoip munkamenet GeoIP alapú átirányítás
UN_cart_... 1 év Cookie alapú kosár eltárolás
UN_never_logout_id, UN_never_logout_auth  90 nap Maradjon belépve

 

 

Egyéb sütik

Süti neve időtartama leírása
UN_refer  60 nap Forrás azonosítás
UN_last_prod 60 nap Utoljára megtekintett termékek
UN_exitpopup_show_all, UN_exitpopup_show_..., UN_exitpopup_conv_all, UN_exitpopup_conv_..., UN_exitpopup_block, UN_exitpopup_visit_all, UN_exitpopup_order, UN_exitpopup_newsletter 30 nap Intelligens ajánlat



Ezek a sütik letörölhetőek, vagy blokkolhatóak, de ebben az esetben a Weboldal nem biztos, hogy megfelelően fognak működni.

A sütiket nem használjuk arra, hogy a Felhasználót személy szerint beazonosítsuk. Ezek a sütik csak a fent leírt célokat szolgálják.

8.2. Hogyan kezelhetőek a sütik?

A süti file-ok törölhetőek (részletes információk: www.AllAboutCookies.org), vagy a legtöbb mai böngészővel elhelyezésük blokkolható is. Ebben az esetben azonban a weboldalunk használatakor bizonyos beállításokat minden alkalommal újra el kell végezni, és bizonyos szolgáltatások nem feltétlenül fognak működni.

A sütik törléséről, blokkolásáról részletes információk találhatóak a www.AllAboutCookies.org (angol) oldalon és a Felhasználó által használt böngészőre vonatkozóan az alábbi linkeken:



Egyéb rendelkezések

9.1. Adatgyűjtés aktivitásról

A Felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthetünk, melyek nem kapcsolhatók össze a Felhasználó által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.



9.2. Adatkezelés eltérő célra

Ha a szolgáltatott adatokat az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánjuk felhasználni, akkor erről a Felhasználókat tájékoztatjuk, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulásukat megszerezzük, illetőleg lehetőséget biztosítunk számukra, hogy a felhasználást megtiltsák.



9.3. Nyilvántartási kötelezettség

A felelősségünkbe tartozóan végzett adatkezelési tevékenységekről nyilvántartást vezetünk (adatkezelési tevékenység nyilvántartása) a GDPR 30. cikkének megfelelően.



9.4. Adatvédelmi incidens

Adatvédelmi incidens a biztonság olyan sérülése, amely a kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi. Adatvédelmi incidens esetén a GDPR 33. és 34. cikkei szerint vagyunk köteles eljárni. Nyilvántartjuk az adatvédelmi incidenseket, feltüntetve az adatvédelmi incidenshez kapcsolódó tényeket, annak hatásait és az orvoslására tett intézkedéseket.



9.5. Módosítás

Bármikor jogosultak vagyunk jelen Tájékoztatót egyoldalúan módosítani.

1. számú melléklet - A vonatkozó jogszabályok

A Tájékoztató kialakítása során az Adatkezelő figyelembe vette a vonatkozó hatályos jogszabályokat, illetve a fontosabb nemzetközi ajánlásokat, különös tekintettel az alábbiakra:

  • a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló, 2016. április 27-i 2016/679/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (GDPR);
  • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 2011. évi CXII. törvény (Infotv.);
  • a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.);
  • a polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény (Pp);
  • a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Számv. tv.);
  • a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fgytv.);
  • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Elkertv.)



2. számú melléklet - A személyes adatok kezelésével kapcsolatos fogalmak
  • adatkezelő: az a jogi személy, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit meghatározza;
  • adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;
  • adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
  • adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
  • adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;
  • adatkezelés korlátozása: a tárolt személyes adatok megjelölése jövőbeli kezelésük korlátozása céljából;
  • adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
  • adatfeldolgozó: az a jogi személy, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;
  • címzett: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e;
  • cookie: a webszerver által küldött és a felhasználó számítógépén meghatározott időre elhelyezett kis adatcsomag (szöveges fájl), amit annak jellégétől függően a szerver az újabb látogatások alkalmával ki is egészíthet, azaz, ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében;
  • érintett/felhasználó: azonosított vagy azonosítható természetes személy; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;
  • harmadik személy: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak;
  • az érintett hozzájárulása: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;
  • IP cím: valamennyi hálózatban, amelyben a kommunikáció a TCP/IP-protokoll szerint folyik, a szervergépek IP-címmel, azaz azonosítószámmal rendelkeznek, amelyek az adott gépek hálózaton keresztüli azonosítását teszik lehetővé. Tudvalévő, hogy minden hálózatra kapcsolt számítógép rendelkezik IP címmel, amelyen keresztül beazonosítható.
  • személyes adat: az érintettre vonatkozó bármely információ.;
  • tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri.



3. számú melléklet - Érintetti jogok

Hozzáférés

A Felhasználó jogosult arra, hogy – elérhetőségeink valamelyikén benyújtott – kérelmére hozzáférést kapjon az általunk által kezelt személyes adataihoz. Ennek keretében a Felhasználó az alábbiakról kap tájékoztatást:

  • személyes adatainak kezelése folyamatban van-e;
  • az adatkezelés céljai;
  • az érintett személyes adatok kategóriái;
  • azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják;
  • a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama;
  • jogai;
  • jogorvoslati lehetőségei;
  • az adatforrásokra vonatkozó információ.

A Felhasználó kérheti továbbá az adatkezelés tárgyát képező személyes adatai másolatának rendelkezésére bocsátását is. Ebben az esetben a személyes adatokat tagolt, széles körben használt, számítógéppel olvasható formátumban (PDF/XML), illetve annak kinyomtatott változatában, papír alapon bocsátjuk rendelkezésre. A másolat igénylése ingyenes.



Helyesbítés

A Felhasználó – elérhetőségeinken keresztül benyújtott kérelem alapján – jogosult kérni az általunk kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését. Amennyiben a valóságnak nem megfelelő információk pontosításához, kiegészítéséhez szükséges információk nem állnak rendelkezésünkre, kérhetjük ezen kiegészítő adatok benyújtását, az adatok pontosságának igazolását. Ameddig az adatok pontosítása, kiegészítése – a kiegészítő információk hiányában – nem végezhető el, korlátozzuk az érintett személyes adatok kezelését, az azokon végzett műveleteket – a tárolás kivételével – ideiglenesen felfüggesztjük.

Törlés

A Felhasználó – elérhetőségeinken keresztül benyújtott kérelem alapján – jogosult kérni az általunk kezelt, rá vonatkozó személyes adatok törlését, amennyiben a következő feltételek valamelyike fennáll:

  • a továbbiakban már nincs szükségünk az adott adatokra;
  • aggodalma merül fel az adatai általunk történő adatkezelésének jogszerűsége tekintetében.

Amennyiben a Felhasználó kérelme nyomán megállapítjuk, hogy az általunk kezelt személyes adatok törlésének kötelezettsége fennáll, az adatok kezelését megszüntetjük, a korábban kezelt személyes adatokat pedig megsemmisítjük. Emellett a személyes adatok törlésének kötelezettsége a hozzájárulás visszavonása, a tiltakozási jog gyakorlása, valamint jogszabályi kötelezettségek alapján is fennállhat.



Az adatkezelés korlátozása

A Felhasználó – elérhetőségeinken keresztül benyújtott kérelem alapján – jogosult kérni az általunk kezelt, rá vonatkozó személyes adatok kezelésének korlátozását az alábbi esetekben:

  • aggodalma merül fel az általunk kezelt, rá vonatkozó személyes adatok kezelésének jogszerűsége tekintetében és az adatok törlése helyett kéri a korlátozást;
  • a továbbiakban már nincs szükségünk az adott adatokra, de a Felhasználó igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez.

Automatikusan korlátozzuk a személyes adatok kezelését abban az esetben, ha a Felhasználó vitatja a személyes adatok pontosságát, illetve, ha a Felhasználó tiltakozáshoz való jogát gyakorolja. Ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését, illetve – tiltakozás esetén – annak megállapítását, hogy fennállnak- e az adatkezelés folytatásának felételei.

A korlátozás ideje alatt a megjelölt személyes adatokon adatkezelési műveletek nem végezhetők, csak tárolni lehet az adatokat. A személyes adatokat az adatkezelés korlátozása esetén kizárólag az alábbi esetekben lehet kezelni:

  • az érintett hozzájárulása alapján;
  • jogi igények előterjesztése, érvényesítése vagy védelme;
  • más természetes vagy jogi személy jogainak védelme;
  • fontos közérdek.

A korlátozás feloldásáról előzetesen tájékoztatjuk a Felhasználókat.





Adathordozhatóság

A Felhasználó – elérhetőségeinken keresztül benyújtott kérelem alapján – jogosult kérni az általunk kezelt, rá vonatkozó személyes adatok rendelkezésre bocsátását azok további, Felhasználó által meghatározott felhasználása érdekében. Emellett a Felhasználó kérheti azt is, hogy egy általa megjelölt másik adatkezelő részére továbbítsuk a személyes adatait.

E jogosultság kizárólag a Felhasználó által rendelkezésünkre bocsátott, szerződése teljesítése érdekében kezelt személyes adatokra korlátozódik. Egyéb adatok hordozhatóságára lehetőség nincs. A személyes adatokat tagolt, széles körben használt, számítógéppel olvasható formátumban (PDF/XML), illetve annak kinyomtatott változatában, papír alapon bocsátjuk a Felhasználó rendelkezésre.

Tájékoztatjuk a Felhasználót arról, hogy e jog gyakorlása nem jár automatikusan a személyes adatok rendszereinkből való törlésével. Emellett a Felhasználó az adatok hordozását követően is jogosult a velünk történő ismételt kapcsolatfelvételre vagy kapcsolattartásra.



Tiltakozás

A Felhasználó – elérhetőségeinken keresztül benyújtott kérelem alapján – bármikor tiltakozhat a személyes adatai regisztráció céljából történő kezelése ellen. Ebben az esetben az Adatkezelő megvizsgálja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják-e, amelyek elsőbbséget élveznek a Felhasználó érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Amennyiben azt állapítjuk meg, hogy ilyen okok fennállnak, a személyes adatok kezelését folytatjuk. Ellenkező esetben a személyes adatokat tovább nem kezeljük.